Tips

Her finder du masser af malertips og tricks

Skal du i gang med at male vægge, vinduer, lofter i dit hjem, er det vigtigt, at du har styr på nogle forskellige teknikker. Her finder du masser af maler tips og tricks ganske gratis. 🙂 

Brug tiden på et godt forarbejde.
Godt forarbejde giver godt slut resultalt.

Brug det rigtige værktøj.
Man siger at det rigtige værktøj er det halve arbejde. Det er nu ikke helt forkert. Hvis din pensel taberhårene undervejs så skal du bruge tid på at hive dem af væggen og glatte ud igen. Det samme gælder for din malerrulle. En billig malerrulle kan sagtens sætte fnuller af lige så længe som du maler. Det giver dig et glimt resultat så måske skal laves om sener.

Malertape kan købes overalt. 
Men god malertape findes ikke alle steder. Det er vigtigt at din tape er til at hive ud i et langt stykke og at den ikke går i stykker hele tiden.
Det er også vigtigt at du kan hive din malertape af igen uden at hive malingen med af, for så skal du til at male kanter og måske træværk.

Hvis det ikke er noget for dig.  Er du altid velkomme til at kontakte DB MalerService som er din lokal maler i Næstved – Vordingborg – Ringsted – Sorø – Slagelse – Køge

Tips og maler tricks

Maling skal altid være af en god kvalitet.
Når du maler ude eller inde så køb altid en god kvalitet. Med en billig maling kan du ende med at skulle male over både 2 , 3 og 4 gange for at du får det til at dække.

Hvis du skal male en mørk farve over og få den til at blive hvid så kan de være en god ide at du maler din væg lys gul inden du maler med hvid. Ellers kan du komme til at male din væg mange gange før du har dækket den røde eller blå farve som der var malet med før.

Brug vores hjælpe guide

Brug vores hjælpe guide ganske gratis

Genveje til tips

Maling af træværk

 

Maling af træværk kan være en dræber uden lige. At male træværk kræver både tålmodighed, vilje og evne. For det er ikke altid lige at dække træværket over alt. Mange vælger at rulle malingen på og trække efter med en pensel. Nogle syntes det er en fordel at bruge pensel overalt. 
At male udendørstræværk er nok lidt mere taknemmeligt arbejde end at male træværk i stuen eller på loftet. Men uanset hvad du skal male så giv dig god tid. for det tager langtid og du får nemt løber hvis din maling er for tynd eller du får for meget på.

Sprøjtemaling af trælofter

Trænger hele din træloft til en gang sprøjtemaling?

Har du lofter fra 80èren men ikke gider udskifte dem. Så kan vi hjælpe dig. Vi har egen professionel sprøjte som kan få dine lofter til at se rigtigt flotte ud. Når man anvender sprøjten i stedet for pensel eller rulle er at du får ens struktur og en hel glat overflade 

Spartel arbejde

Har du huller i væggen?

 • Sørg først for at væggen er ren og fri for skruer, søm of evt løs puds og løst tapet.
 • Fyld huller op med spartel. Det skal gøres 1-3 gange og tørre mellem påføringerne.
 • Når hullerne med spartelmasse er fyldt og tørre, slibes de med (Korn120), så overfladen bliver ens og jævn med resten af væggen.
 • Når væggen ser ens ud overmales den.

Fuldspartel

Hvis der er for mange huller i væggen eller væggen er for ujævn. Så kan det blive nødvendigt med en fuldspartel.

Det kan være svært at fylde mange huller så det bliver pænt og derfor kan det være en god idé for et mere flot resultat at spartle hele væggen. Processen for fuldspartling er stort set den samme som processen for pletspartling. Anvend en bred spartel for mere ens artet flader. Du skal spartle væggen over til den er ens jævn. Ved små ujævnheder lav plet spartlinger med en lille spartel.

Maling af loft og væg

Den rigtige forberedelse er det halve af arbejdet.

Når du skal til at forberede dit malerarbejde, er du allerede iført arbejdstøj for at forhindre snavs og skader på dit almindelige tøj. Maling kommer hurtig på tøjet og er ikke altid lige nemt at få af igen. En god ide, før du går i gang er rengør væggene. Rengør underlaget omhyggeligt med vand og en klud. Gammel, uholdbare maling fjernes med en spartel. Hvis der stadig er søm, skruer i væggene, skal du fjerne dem. Er der ujævnheder eller huller, skal disse lukkes med spartel eller fillar.

 • Fjern væglamper og dæksler fra stikkontakter og afbrydere eller tape dem af med malertape.
  Andre overflader, såsom vinduer, paneler eller kanter, som du ikke ønsker at male, Skal dækkes af med plast eller tape. Gulvet kan dækkes af med pap eller plastik – Husk at tape kanter.
 • Vægge af meget absorberende materialer såsom gips og bløde fiberplader (og andre sugene overflader) bør du prime før der males. Pladerne suger rigtig meget fugtighed til sig og vil derfor kræve rigtig meget maling før du er færdig.
 • Arbejd ved normal stuetemperatur, ca. 20-21 grader, så vil du have optimale arbejde forhold når malingen skal tørre. Ved skiftende temperere mellem kolde eller varme rum, kan føre til ujævnheder på malede overflader.

Hvis du ønsker at male både vægge og lofter i samme rum, så bør du male loftet først og væggene derefter. Du bør altid male vægge og lofter med rulle og bruge pensel til at male kanter og træværk. Hvis du vil arbejde komfortabelt, skal du kombinere rullen med en teleskopstang.
Når du maler store flader skal du starter rullen i midten af en bane og arbejder dig til top og bund på væggen. Rullen skal hele tiden være våd med maling. Samme fremgangsmåde når du maler loft. Hvis du har brug for en stige fordi der er højt til loftet, så skal du sørge for at den står sikkert.

Du stryger væggene først i længderetningen med vægfarven, derefter tværgående og endelig igen i længderetningen med lige overlapning. På den måde fordeles farven på væggen. Når du er færdig med at male hele rummet, så skal du regne med at det tager omkring en dag for at tørre helt igennem. Så længe væggene eller lofterne ikke er helt tørre så kan du ikke være helt sikker på at du har dækket ordentligt, det vil du først kunne se dagen efter. Når vægge er tørre kan du med forsigtighed fjerne malertape og gulvpap eller plastik. Hvis du har meget maling på din malertape så pas på at du ikke river din tapet i stykker.

Opsætning af tapet

Tapetsering

Tapetsering har været ude af boligindretningen i nogle år men nu er det tilbage på trend. Takket være moderne mønstre og nye materialer til baggrunde, border og udsmykning til børneværelserne. Vi viser dig de subtile forskelle, sammenligner ikke-vævede og papirbaggrunde og giver dig tip til, hvad du skal overveje, når du bruger tapet.

Hvide vægge eller flisetapet, begge giver i stigende grad plads til moderne tapetkreationer. Uanset om det er med et romantisk blomstermønster, et klassisk stribet look eller et fancy fotoprint – vægge med tapet er trendy. Dette kan skyldes, at tapet hurtigt og nemt kan give et rum et helt nyt udtryk. Inden for få timer er tapetstrimlen på væggen og lader omgivelserne vises i et helt nyt lys. Derfor er der mange der vil i gang med at skifte tapet i disse tider. Takket være nye produkter er tapetsering blevet nemt og muligt for de fleste. Tapet er blevet et modetilbehør, og en naturlig del af boligindretningen både i sommerhuset, der hjemme og på kontoret, og det vælges ofte frem for at male.

Beregningen af hvor mange tapet ​​ruller der skal bruges kan være en udfordring hvis du vælger et tapet der skal passe sammen i et mønster, på en hel væg.

Hvor mange kvadratmeter er en rulle tapet?  Det kommer jo helt an på bredden og længden. men hvis du kender bredden på den rulle du vil have og længere så er det blot at gange de to tal med hinanden så har du m2.
Men behovet for tapet kan være et andet end det m2 der er i tapet rullen.
Hvis det er et tapet der ikke skal passe sammen i et mønster så kan du let beregne m2 med en simpel formel:

 • Standard tapetrullen måler 0,53 x 10,05 meter. Så det er nok til fem kvadratmeter vægplads.
 • Rummets omkreds (bredden af ​​alle vægge) gange rummets højde, divideret med fem, giver dig tallet for hvor mange antal ruller du skal bruge.

 

Hvis det er for kompliceret for dig, kan online tapetregnemaskiner hjælpe dig med hurtigt at bestemme det krævede antal tapet ruller du har brug for. Generelt er det bedre at have en rulle tapet for meget, fordi der altid er spild. Selv en dygtig tapetmand/dame bruger mere end beregningerne siger. 

Nye og moderne tapeter

Vaskbart vinyltapet, præget tekstureret tapet eller metalliske overflader på tapet er alle resultatet af nye teknologier og udviklinger der er at vælge imellem på de mange nye og moderne tapeter.

Men den mest succesrige tapet i de senere år er det ikke-vævede tapet. Bærermaterialet på tapetet består af en fugtbestandig og stabil fleece af syntetisk fiber. Det er næsten tårefast og kan let bygge bro over og skjule ujævnheder og revner på vægge. Derudover er det ikke-vævede tapet særligt let at sætte på væggen.

Papirtapet har derimod en tendens til at blive øddelagt hurtigt og skal først smøres med et godt lag tapetklister på bagsiden. Herefter kan du folde det sammen og lade det trække i 5 til 10 minutter til tapet er godt fugtet igennem. Så er det nemmere at arbejde med. Nu kan du sætte den første 3/4 del af tapet op mod loftet. Sørg for at det hænger lige, det er nemmer at skære af tapet end det er at rette det til i lodret retning. Brug din tapet kost til at sætte tapetet fast fra midten og ud. Du skal ikke presse på tapetet men blot banke det let så det sætter sig fast. Når de første 3/4 er sat fast så sætter du de nedereste 1/4 del fast på samme måde og til sidst afskæres det overskydende på gulvet langs en lineal eller spatel. Færdig!

Nem og simpel guide i hvordan du sætter tapet op

Før du sætter tapet op så sørg for at din væg er fuldspartlet og uden ujævnheder. Før du sætter tapetet op skal du have grundet din væg, da spartel suger meget af din tapetklister, hvis væggen ikke er grundet. Brug evt det vi kalder blå vand så er du godt sikret. Brug en god tapetklister der kan holde i lang tid og ikke taber dit tapet. Du kan med fordel måle ud fra hjørnet at din væg 1 tapet bane ud og slå en streg ned. ( Brug et vaterpas så det er lodret) Dette gøres for at din tapet sidder helt lige og ikke ud fra væggenes skæve vinkler.
Mal / rul tapetklister på væggen hvor den første bane skal sidde. Mål herefter en tapet bane op + 10 cm i hver ende. Tag den første bane og sæt op på væggen. Start øverst og ud mod din streg på væggen. Brug din tapet børste til at glatte tapetet ud og få det til at sidde fast på væggen. Brug en spartel og en hobbykniv til at skære kanter til for oven og for neden samt rundt om kontakter. Sådan gentager du gang på gang til du har sat alt dit tapet op.

Opsætning af tapet. DB malerservice tips og tricks